billede1

Sådan laver du hurtigere krympeflex udskæringer

Hvad hvis jeg fortalte dig, at du kan beskære krympeflex hurtigere, billigere og nemmere? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men det er skam rigtigt.

Jeg er født doven, og derfor vil jeg gerne gøre processen lettere for mig selv. Derfor søgte jeg en ny måde at skære mine krymperør fra Cabicon. Det jeg fandt frem til var, at hvis jeg skar et stykke til den ønskede længde, så kunne jeg efterfølgende bruge det som målestok ift. når jeg skar de næste stykker med en saks/wirecutter. At udskære krympeflex er i sig selv ikke så slemt, men hvis man har et større ”samlebåndsarbejde”, hvor man skal bruge rigtig mange stykker, så giver det mening at optimere denne proces.

billede2

Hvorfor er det lige jeg har behov for at skære større mængder krymperør? I princippet kunne jeg jo bare indpakke mit krympeprodukt og loddetråd i el isolerings tape, men krympeflex er nu mere pålideligt. Derudover ser det også en del pænere ud end en tape løsning.
Hvilke af to følgende sikringsanordninger ville du have mest tillid til?

billede3

Jeg ledte efter en bedre måde at skære disse krympeprodukter på. De forslag jeg fandt, viste sig alle at foreslå saks og lineal til at udskære. Af flere absurde forslag fandt jeg en elektrisk wirecutter maskine special lavet til dette formål, men de koster så også i omegn af 10.000 kr.

Ingen af delene virker særlig tillokkende, derfor brugt jeg min kreativitet til at finde frem til en ny løsning. Et skærebordsværktøj, der bliver brugt af modeljernbanentusiaster til at skære små stykker plast og træ. Dette værktøj viste sig nemlig at være utroligt spændende.

Den har nemlig justerbare skruetrækker, og fungerer derfor meget a la en miniaturehuggesav, hvis man ser bort fra den bruger et barkblad og ikke savblad. Det smarte er nemlig 90 grader stopklodsen, der gør det muligt at indstille en længde, så mine udskæringer endte med flotte og præcise kanter. Hvis jeg ønskede en endnu hurtigere udskæring, så kunne jeg blot klippe flere stykker krympeflex ved hvert hug.
På blot et par timer kunne jeg dermed skære omkring 60 krympeslanger i lige netop de længer, som jeg havde brug for.

billede5

De rette produkter

De bedste udskæringer får man selvfølgelig også kun, hvis man har krympeprodukter af høj kvalitet. Jeg køber altid mit krympeflex hos Cabicon, da de udover kvalitetsprodukter har en eminent service. Jeg kan få krympeflex i alle farver, former og størrelser, som passer til min el isoleringsopgaver.