mindfulness

Mindfulness giver mindre stress

Vi kan alle have en stresset dag, hvor alting ikke ligefrem går efter planen. Og det er også helt normalt at føle sig stresset en gang imellem. At have stress i en længere periode derimod er noget helt andet. Man mangler overskud i hverdagen, og får det fysisk dårligt af ikke at kunne slappe af og finde indre ro. Vi skal blive bedre til at passe på os selv, så vi undgår at få eller blive stresset. Der er mange forskellige metoder til at få renset ens sind, og blive fri fra hverdagens stress og bekymring. Nogle vælger at udnytte træning, så man slipper tankerne, mens kroppen aktiveres. En anden måde at slippe tankerne på og få et roligt sind er mindfulness. Mindfulness giver mindre stress, da man gennem meditation opbygger ens koncentrationsevne og åndedrætsbevidsthed.

Hvad er mindfulness

Mindfulness er en meditativ træningsform, hvor du træner dit sind ved hjælp af øvelser med fokus på styrke af dit mentale fokus og nærvær. Man opbygger ens koncentrationsevne og er fuld opmærksom på ens tanker, følelser og ikke mindst kropsfornemmelse. Derudover lærer man at bruge sit åndedræt som redskab til at kunne klare og slappe af i svære situationer. Man træner altså at blive mere nærværende og tilstede i hvert enkelte øjeblik af livet. I mindfulness-træning noterer man de tanker og følelser, som dukker op hos en, og så accepterer man dem. Det kan være både positive eller negative tanker, som dukker op. Uanset hvad, så accepter man dem og tager dem til sig. Derefter handler det om at være koncentreret om hver tanke, og at bringe sig selv tilbage til dem, hvis koncentration pludselig er et andet sted.

Hvordan kan jeg praktisere det selv

Man kan meget let udføre meditation selv, enten i pauser på arbejdspladsen eller i hjemmet. Det eneste man behøver er et sted, hvor man kan være uforstyrret et par minutter. Der må gerne være plads til at man kan slappe af enten på en behagelig stol eller måske liggende i en sofa eller seng. Nogle vælger også at gøre det på en træningsmåtte på gulvet, for at føle sig mere grounded. Vælg det, som virker bedst for dig. Derefter handler det bare om at lukke øjnene og fokusere på dit åndedræt, mens du lukker dine tanker og følelser ind, hvorefter du  noterer dem og accepterer dem. Du kan enten vælge at lave din meditation til noget afslappende instrumental musik eller til rummets stilhed. Har du brug for flere god råd eller vejledning til mindfulness, så kan jeg anbefale at tage et kig på grublerens blog. Hvor mindfulness er i højsædet, og dyrkes på højt plant.

mindfulness