hjemmekontor

Skab de bedste arbejdsforhold med det perfekte hjemmekontor

Mange danskere arbejder hjemmefra. Måske fordi de driver eget firma fra hjemmet, eller fordi de vil skabe mere fleksibilitet i forhold til familielivet. Grundene kan være mange, og for nogle fungerer det rigtig godt, og for andre kan det være en svær opgave at adskille arbejde og fritid. Uanset hvad så er det vigtigt, at man gør noget ud af at skabe det perfekte hjemmekontor for sig selv. Man skal ikke være i tvivl om, at det er en arbejdsplads. Hvis man er det, kan selv den bedste hurtigt miste koncentrationen og blive distraheret af hjemmets fornøjelser eller praktiske sysler.

Vi kender det alle. Det er nemt at falde i fælden, når man har tænkt sig at arbejde hjemmefra. For man kunne jo lige ordne vasketøjet, som har hobet sig op, eller begynde på aftensmaden, så den var klar. Man kunne sågar også lige tage et afsnit af sin yndlingsserie i sofaen. Hjemmet er fyldt med distraktioner, som lokker med deres adspredelse fra de kedsommelige arbejdsopgaver. Hvis man vil undgå at lade sig friste, skal man sørge for at indrette et hjemmekontor, der kan afskærme en fra disse fristelser. Det kan dog være svært, at indrette sin kontor i en hensigtsmæssig måde, hvis man ikke har flair for det. Digital News har skrevet en god artikel om indretning af hjemmekontor, og jeg prøver at følge trop med nogle af mine bedste råd til at indrette det perfekte hjemmekontor.

Tips og ideer til det perfekte hjemmekontor

Det er først og fremmest en god ide at placere hjemmekontoret, så det er isoleret fra resten af hjemmet. Det kan eksempelvis gøres ved at indrette det i et separat rum eller ved at anvende rumdelere, så det føles som et rum i sig selv. På den måde sender det et signal til personen om, at her skal der arbejdes, og hvis der er behov for en pause, så forlader man rummet. En god ide er samtidig at holde sig til faste arbejdstider. Hvis man bliver ved med at gå frem og tilbage mellem rummene, kan den usynlige skillelinje mellem arbejde og hjem, som man har prøvet at etablere, lynhurtigt blive udvisket. Hvis dit kontor er i spisestuen eller soveværelset, så vil du typisk forbinde hjemmekontoret med andre opgaver – og det er ikke særligt hensigtsmæssigt, hvis du vil fastholde produktiviteten.

Derudover er det rigtig fornuftigt at holde orden på sit kontor. Selvfølgelig er der nogle mennesker, som trives godt i rod, men for de flestes vedkommende er et rodet kontor lig med uro. Fokus kan hurtigt blive rettet mod roderiet frem for arbejdsopgaven. Hav derfor kun de mest nødvendige ting liggende fremme på skrivebordet. Det kan f.eks. være computer, skriveredskaber og lidt pyntenips eller en plante. Planter, blomster og grønt er en god idé at placere i et kontormiljø, da det skaber rolige, behagelige omgivelser med liv og energi. Om muligt placer derfor både en lille potte på skrivebordet, og gerne en større planter i rummet.

Ordentlige rammer forudsætter gode arbejdsforhold, og det er essentielt i skabelsen af det perfekte hjemmekontor.

hjemmekontor